torstai 20. elokuuta 2015

Houkuttelevan myymälätilan ABC

Miten saada myymälätilasta houkutteleva? 

Keinot ovat monet. Erilaisiin ihmisiin vetoavat luonnollisesti erilaiset asiat; toisille tärkeää ovat visuaalinen ilme, toisille tuoksut tai ihan vain myymälän yleinen ilmapiiri ovat tärkeimpiä. Tässä listattuna muutamia yleisimpiä tekijöitä, jotka vaikuttavat myymälätilan houkuttelevuuteen.

Sisustus ja myymälätilan tavaroiden, tuotteiden ja hyllyjen sijoittelu tulee olla järkevästi mietittyä. Minkä henkisestä paikasta on kyse? Millainen värimaailma liiketilassa on? Onko myymälässä vaivatonta liikkua, entä onko tilassa nurkkia, joihin kukaan ei halua mennä? Erilaisilla valaistustekniikoilla myymälätilaa saa muokattua myöskin hyvin paljon, ja valot ovatkin yhtä tärkeässä, jollei tärkeämmässä roolissa tilan viihtyvyyden ja houkuttelevuuden kannalta.

Tuoksujen tulee olla kohderyhmälle mieleisiä ja hillittyjä. Jos paikkassa on epämiellyttävä haju, asiakkaita tuskin on ryntäykseksi asti. Myöskään se, jos elegantissa naistenvaatekaupassa hajumaailma koostuu kovin miehisistä ja vahvoista aromeista, ei luultavasti tuota tulosta asiakkaiden ja myyntivoiton suhteen.

Myymälänaapurit ja liiketilan sijainti saattavat auttaa paikkaa menestymään. Kauppakeskuksissa ihmisvirta saattaa poikia paljon asiakkaita, mutta toisaalta eksoottisesta ja omaperäisestä sijainnista saa jo itsessään vetävän tavaramerkin. Mahdollinen yhteistyö naapurin kanssa hyödyttää kumpaakin osapuolta.

Trendit ja niiden seuraaminen ja ylipäätänsä ajan hermolla pysyminen, omaperäisyys, myymälätilan ja henkilöstön antama yleinen kuva itsestään, äänimaailmajoustavuus eli ei pelkästään yhdessä kohderyhmässä pysyminen ja sen laajentaminen sekä monet, monet muut seikat vaikuttavat myymälätilan houkuttelevuuteen, Kuten alussa sanottu: erilaisiin kohderyhmiin vetoavat eri asiat joten kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja olisi varmaan mahdotonta edes listata. Jos kuitenkin käyttää hyödykseen yleisimpiä ja tärkeimpiä keinoja, positiivinen vaikutus myymälätilaaan on taattu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti