tiistai 25. elokuuta 2015

Mitkä ihmeen projektiokuvat?

Projektiokuvien tekeminen eli tekninen piirtäminen on jonkin idean esittämistä piirustusten ja kaavioiden avulla suunnitelmana, jonka avulla idea voidaan toteuttaa. Käytännössä tämä tarkoittaa esineen tai tilan kuvaamista eri kulmista, useimmiten edestä, sivusta ja ylhäältä luonnoksen muodossa.

Supermarine Attacker -lentokoneen projektiokuvat

Tekninen piirtäminen on työväline monille eri ammattia tekeville; mm. niin arkkitehdeille,,  kuin visualisteillekkin.Se jakaantuu mm. seuraaviin: talonrakennus ja arkkitehtisuunnittelu, koneenpiirustusLVIS-suunnittelu,yhdyskuntatekniset piirustukset. 

Kahvilan luonnos

Kappale esitetään piirustuksissa erityyppisinä kaksiulotteisina kuvauksina, kuvantoina. Kuvaustapoja on kolmea päätyyppiä: yhdensuuntaisprojektioperspektiivi ja kaaviomaiset kuvaukset. Piirtotyyppejä ovat mm. luonnokset, rakennustöissä käytettävät asemapiirrokset, joissa ilmenee rakennuksen suhde rakennuspaikkaan ja lähiympäristöön, leikkauspiirrustukset, joissa kuvataan asioita jotka eivät normaalisti näkyisi piirrustuksissa ja pohjapiirrustukset, joissa rakennus esitetään vaakasuuntaan leikattuna.

Teknisesta piirtämistä varten tarvitaan yleensä mm. erilaisia viivaimia, harppeja ja kyniä, tosin tietokoneella piirtäminen on yleistynyt ja syrjäyttänyt käsintehdyt piirrokset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti