perjantai 28. elokuuta 2015

Tiimityöskentely ja sen pelisäännöt sekä sen kautta oppiminen

Tiimityöskentely on mielestäni oikein toteutettuna vahvin mahdollinen työskentelytapa. Erilaiset ihmiset, tyyöskentelytavat, ajatukset ja arvomaailmat kohtaavat, luoden parhaimmillaan yhtenäisen ryhmän, joka pystyy miltei mihin vain. Kuitenkin tiimi tarvitsee toimiakseen yhteisen rytmin, toimivat pelisäännöt, ja luottamuksen kaikkien tiimin osapuolien välille. Hiljaisemmille tulee antaa puheenvuoro, ja aina äänessä olevien on ajoittain hyvä olla hiljaa.

Toimiva tiimi rakentuu erilaisista ihmisistä. Kokonaan samankaltaisista ihmisistä koostuva tiimi ei vain yksinkertaisesti toimi, esimerkkinä nyt vaikka kokonaan johtajatyypeistä koostuva tiimi - kun kaikki haluavat johtaa, syntyy konflikteja ja homma ei etene. Eikä etene silloinkaan, jos johtajatyyppi puuttuu kokonaan, ja ryhmä koostuu hiljaisemmista ajattelijoista. Ahkerat tekijät eivät välttämättä pääse yhteisymmärrykseen työnjaosta, eivätkä ideoijat saa välttämättä työstettyä ideaa, vaikka se olisi kuinka hyvä. Vaikka välillä saattaisikin tuntua, että jostain tiimin jäsenestä ei ole hyötyä, asia ei välttämättä ole näin. Suurin osa ihmisistä ei nimittäin ole yhtään sen kaltaisia, miltä ensisilmäykseltä saattaa näyttää.

Erilaisilla ihmisillä ja työskentelijätyypeillä on luonnollisesti myös erilaiset tehtävät, johon tarvitaan toimiva työnjako ja aikataulutus, jossa jokaisen vahvuudet pääsevät oikeuksiinsa ja kaikilla on tasapuolisesti tekemistä. Se, että johtaja tekee kaiken, vain väsyttää johtajaa ja saattaa turhauttaa muita tiimin jäseniä riippuen siitä, ottiko johtaja kaiken vastuun itselleen ns. 'vapaaehtoisesti' vai lankesiko se tälle automaattisesti. Tämän estämisen kannalta toinen tärkeä asia on johtajan ja tiimin tasapainossa toimiminen. Muun tiimin tulee auttaa johtajaa, ja johtajan taas auttaa tiimi nousuun. Kaikkien tiimin jäsenten tulisi olla myös keskenään tasa-arvoisia, johtajan ottaessa kaikki työt itselleen ja määrätessä kaikesta tiimi ajautuu huonolle kurssille. Se, että kaikki ovat mukana ja tekevät töitä tiimin eteen ja yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi on eräs avaintekijä menestykseen.

Tiimissä oppiminen on avartavaa. Niinkuin aiemmin sanoin, erilaiset mielipiteet ja ajatukset ovat rikkaus, ja avartavat kaikkia tiimin osapuolia. Yhdessä tehdyistä virheistä selvitään, eikä yksin tehtyjä virheitä tarvitse pelätä - ne ovat osa oppimisprojektia. Itseasiassa virheitä tekemällä oppii parhaiten, ja suurin osa virheistä on korjattavissa. Virheiden tekeminen avartaa ja opettaa, niissä ei ole mitään pelättävää varsinkaan, kun kyseessä on oppimisprosessi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti