tiistai 15. syyskuuta 2015

Motorola eli yhteenveto menneestä kuukaudesta

Eli takanani on nyt ensimmäinen kuukausi opiskelua visualistiksi, johon on mahtunut kaikennäköistä hyvää ja huonoa. Väärinymmärryksiä ja onnistumisia, uusia kavereita ja tuttavia, sekä erilaisia näkökulmia ja mielipiteitä.Mielestäni koulu on alkanut pääpiirteittäin hyvin, niitä vastoinkäymisiäkin on tosin ollut. Tiimimme ongelmista huolimatta olemme mielestäni hoitaneet hommamme - jotkut ovat tehneet enemmän ja toiset vähemmän, mutta kuitenkin. 

Tiimissä on siis ongelmia. Ilman nyt tarkemmin menemättä yksityiskohtiin, eräiden poissaolot ja kommunikaation puute pännii minun lisäkseni muitakin. Ärtymys ja turhautuneisuus patoutuvat, mikä vaikuttaa kaikkien mielialaan. Tiimi toimisi, mutta ongelmatekijät pitäisi poistaa kokonaan.

Olen oppinut asioita omasta käyttäytymisestäni ja luonteestani tämän kuukauden aikana. Olen stressaajaluonne, ja kouluhommat sekä henkilökohtaiset asiat ovat aiheuttaneet päänvaivaa. Näistä on selvitty kiitos ystävien, tiimiläisten ja muiden opiskelijakavereiden, ainakin tältä erää. Olen myös oppinut sen, miten paljon yksi henkilö voi vaikuttaa tiimiin. Koen, että jokaisella tiimimme jäsenellä ja heidän poissaolollaan on omanlaisensa merkitys ja vaikutus toisiin. Erilaisten henkilöiden poissaollessa muiden asema muuttuu, niin kuin muuttuu omakin asemani. Yksi asia, mitä olen vasta kunnolla alkanut oppia on itsensä kunnollinen aikatauluttaminen. Jokaisen tulisi tietää mitä tekee, aina ei voi vain odottaa tarkkoja ohjeita joltain toiselta.En tiedä sitten, olenko oppinut mitään kovin konkreettista tämän kuukauden aikana. Sellaisia asioita, joita voisi käyttää tulevaisuudessa hyväkseen. Jos jotain, niin toivon oppivani jatkossa puhumaan asioista suoraan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti