keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Retropelien kauppaa (Taivas + Helvetti)

Valitsin kirjan tarinoista Riku Korhosen, nuoren retropelien myyntiin erikoistuneen yrittäjän. Korhonen aloitti toimintansa jo hyvin nuorena;16-vuotiaana hänen vanhempansa kuskasivat Korhosta 250 kilometrin päähän 2000 euron pelikauppojen perässä. 18-vuotiaana hän perusti oman yrityksensä, RikuCon, ja on siitä asti ostanut, myynyt ja vaihtanut erilaisia vanhoja pelejä aina Nintendosta Play Stationiin. Korhonen on harkinnut myös laajentamista uudempiinkin peleihin, ja hän toimii myös kaveriporukkansa pienen remonttiyrityksen toimitusjohtajana.

Omasta mielestäni avaintekijät Korhosen menestykseen ovat usko omaan liikeideaan sekä vanhempien tuki, joka mahdollisti bisneksen alkamisen jo varhain. Aika harva vanhempi antanee lapsensa ostaa 2000 eurolla konsolipelejä eteenpäin myytäväksi, Korhonen tuskin edes olisi yritystä, jos vanhemmat olisivat ampuneet bisnesidean alas heti alkukättelyssä. Korhonen on myös omistautunut bisnekselleen ja tuntee alan, asiakasryhmän ja kaupankäytipaikat (mm. eBay ja suomalainen Huuto.net).

Mielestäni Korhosen tarina oli inspiroiva varsinkin niille meistä nuorista, jotka haaveilevat yrittämisestä. Yrityksen perustamiseen ei ole mitään maagista määrättyä ikää, vaan kaikki on kiinni itsestä ja liikeideasta. Olen aivan samaa mieltä siitä, että koulussa pitäisi opettaa enemmän yrittäjyydestä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista, sillä monet tulevat työllistämään itsensä tulevaisuudessa. Monien nuorien haaveet kaatuvat mm. lähipiirin tuen puutteeseen ja tiedottomuuteen yrittäjyydestä, ja mielestäni vanhemmilla on velvollisuus tukea lapsiaan Korhosen vanhempien tavoin. Muuten uskon, että päättäväisyydellä, asiantuntemuksella sekä pienellä avustuksella ja tuurilla pääsee jo pitkälle, ja uskonkin Korhosen bisneksien kukoistavan vielä tulevaisuudessakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti