keskiviikko 16. joulukuuta 2015

ūüďö Ty√∂ss√§oppiminen (osa 2) ūüďĖKuten erittäin luovista nimeämisidoistani saattaa huomata, tässä tulee hieman lisää työssäoppimisestani, tai oikeastaan tarkemmin itse työpaikasta. Ihan aluksi voisin esitellä pikkiriikkisen Suomalaisen kirjakaupan esillepanokäytäntöjä, joihin näin visualistiopiskelijana tuli kiinnittää erityisesti huomiota.Kuva kertoo tietysti enemm√§n kuin tuhat sanaa (tai niin ainakin olisi tarkoitus), mutta p√§√§periaate esillepanoratkaisuissa on, ett√§ tavarat asetellaan p√∂ydille hieman pyramidimaisesti, eli 'yl√∂s noustessa' tavara v√§hentyy ja alhaalla on eniten tavaraa. T√§m√§ koskee siis p√∂yti√§ ja sit√§ noudatetaankin joka p√∂yd√§ss√§, olin huomaavinani sit√§ my√∂s tietyiss√§ hyllyiss√§, oli se sitten sattumaa tai ei.⛄️ Tuotevalikoima ja joulun ajan trendit ⛄️
Kuten viimeksi taisinkin mainita, Suomalainen kirjakauppa myy pääasiassa lukemattomia kirjoja aina ruokakirjoista rikosromaaneihin, sekä erilaisia askartelu- ja toimistotarvikkeita. Valikoimista löytyy myös oppikirjoja, lehtiä, karttoja, kortteja, maalaustarvikkeita ja jonkin verran lahjatavaroita. Tässä muutamia poimintoja tuotevalikoimasta, joita voisin kutsua tämänhetkisiksi trendeiksi.


Finlandia-palkitut Laura Lindstedtin Oneiron, Tapio Tammisen Kansankodin pime√§ puoli, ja Nadja Sumasen Rambo ovat odotetusti tehneet kauppansa l√§hiaikoina. Niit√§ ostetaan pukinkonttiin, ja tottakai ihmisi√§ varmasti muutenkin kiinnostavat Finlandia-voittajat.


Ajankohtaisesti eirtyisesti Tatun ja Patun ihmeellinen joulu sek√§ Mauri Kunnaksen kirjat, esimerkiksi juuri kuvassa n√§kyv√§ Joulupukin soiva laulukirja sek√§ muut jouluteemaiset kirjat kaikenik√§isille menev√§t kaupaksi. Suomalaisen kirjakaupan valikoimiin kuuluvat my√∂skin tietenkin kaikenlaiset askartelutarvikkeet, joista nostaisin itse ehk√§ esille eniten erilaiset kimalleliimat, narut, helmet, tussit ja korttipohjat ja valmiit kortit.


Aikuisten värityskirjat ovat edelleen iso trendi, mikä todellakin näkyy kaupan valikoimassa; värityskirjoja löytyy lukemattomia erilaisia kukkateemaisista eläimiin ja lumihiutaleista pääkalloihin. Värityskirjojen kanssa menee myös luonnollisesti paljon värikyniä, joita löytyy myös runsaasti erilaisia.

T√§ss√§h√§n oli vain muutamia poimintoja suuresta tavaravalikoimasta, p√§hkin√§nkuoressa kaikki jouluun liittyv√§t kirjat/tavarat, kalenterit, v√§rityskirjat ja hittikirjat ovat ns. 'trendej√§' Suomalaisen kirjakaupan maailmassa t√§ll√§ hetkell√§.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti