sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Logot ja tunnukset

joitain tunnettuja logoja ympäri maailmaa

Logo on pääosassa yrityksen tunnistettavuudelle, ja siksi onkin tärkeää, että logo on hyvin suunniteltu sekä toteutettu. Liikemerkissä on logon lisäksi kuvallinen symboli.
PlayStationin klassikkologo on itselleni ja varmasti valtaosalle muistakin jo vanha tuttu. P- ja S-kirjainten välinen sommittelu on mielestäni mielikuvituksellinen ja erittäin toimiva, ja ainakaan en ise pienenä edes tajunnut että kyseessä ovat kirjaimet vaan luulin logon olevan jokin oma kuvionsa.
Toinen varmasti koko kansan tiedossa oleva logo on videopalvelu YouTuben logo. Logossa yhdistyvät teemavärit musta, valkoinen ja punainen, jotka on mielestäni sommiteltu yksinkertaisesti mutta mieleenpainuvasti, sillä eri värit luovat kontrastia.


Vaatemerkki Vansin logo on urbaani ja mustavalkoinen, joskin logodta näkee erilaisia variaatioita eri väreillä. Mielestäni se vetoaa hyvin kohderyhmään ja viestii merkin yleistunnelman hyvin.Kuvapalvelu Instagramin vanha logo on yksityiskohtaisen kaunis ja retrohenkinen, erottuen yksinkertaisemmista ja värittömämmistä logoista. Itse pidän logosta paljon enemmän kuin nykyisestä, sillä tämä mielestäni viestii paremmin kuvapalvelun tunnelmasta. Nykyinen logo on kuitenkin silmäänpistävämpi, ja muotoilua on yksinkertaistettu merkittävästi.Walt Disneyn nimikirjoitukseen pohjautuva logo on varmasti myös sellainen, jonka jokainen tietää ja tunnistaa. Käsiala on kaunis ja maaginen, välittäenkin loistavasti Disneyn sanomaa taianomaisista saduista.Peliyhtiö Nintendon logo muistuttaa hieman peliohjaimen nappulaa, johon yhtiön nimi on kirjoitettu, kaikki punaisella. Taas hyvä esimerkki yksinkertaisuudessaan hienosta logosta.

Yksinkertaisuus ja selkeät muodot tekevät myös elektroniikkayhtiö Applen logosta tunnistettavan ilman, että siihen sisältyisi yrityksen nimi tekstinä.

Kuvapalvelu Snapchatin logo on toteutettu hauskasti sekä silmäänpistävää keltaista käyttäen.

Makeisyhtiö Chupa Chupsin logo taas on pysynyt samanlaisena alusta asti, ja sinä näkyykin retrohenkinen muotoilu sekä lämpimät, energiset värit. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti